Kända tv-serier som utspelar sig delvis på barer

Det finns något mysigt och familjärt med att se på en TV-serie där karaktärerna samlas på en bar. Vi vet att vi kommer att skratta, gråta, känna spänning och förundras tillsammans med dem i dessa välkända miljöer. Och för oss ölälskare ger det också en känsla av gemenskap, av att vi själva är en del av gänget som njuter av en kall öl. Låt oss ta en titt på några av de mest kända TV-serierna som delvis utspelar sig på barer.

Cheers – Där alla känner ditt namn

Ingen lista över TV-serier som utspelar sig på barer kan vara komplett utan att nämna Cheers. Denna klassiska amerikanska sitcom, som sändes från 1982 till 1993, utspelar sig helt och hållet på den fiktiva baren Cheers i Boston. Publiken följer med när bartendern Sam, servitrisen Diane och de färgstarka stammisarna navigerar genom livet med mycket skratt och en hel del drama.

How I Met Your Mother – Legendariska kvällar på McLaren’s

McLaren’s Pub är den fiktiva baren i ”How I Met Your Mother” där de fem huvudpersonerna spenderar mycket av sin tid. Deras äventyr, livslektioner och berättelser om vänskap utvecklas ofta över en öl på McLaren’s, vilket gör baren till en central del av serien.

It’s Always Sunny in Philadelphia – Sällskapsspel på Paddy’s Pub

En annan amerikansk serie som centrerar kring en bar är ”It’s Always Sunny in Philadelphia”. Paddy’s Pub är inte bara en plats för huvudpersonerna att hänga på, det är också deras arbetsplats, eftersom de äger och driver baren tillsammans. Serien följer deras galna upptåg och misslyckade affärsidéer, vilket ofta involverar mycket öl.

The Simpsons – Duff öl på Moe’s Tavern

Moe’s Tavern kanske inte är en riktig bar, men det är en ikonisk plats i den animerade serien ”The Simpsons”. Den grottoriska baren är en favoritplats för Homer Simpson och hans vänner, där de ofta ses dricka Duff-öl och diskutera livets trivialiteter.

Friends – Kaffe och öl på Central Perk

Även om Central Perk i ”Friends” mest är känd som ett kafé, serverade de också öl och vin, vilket gör det till ett semipub. Mycket av seriens drama och komedi utspelar sig inom dess väggar, och det är där de sex vännerna hänger tillsammans, pratar om livet, kärleken och allt däremellan.

The Office (US) – Avkoppling på Poor Richard’s

Även om den amerikanska versionen av ”The Office” mestadels utspelar sig på kontoret Dunder Mifflin, finns det flera avsnitt där karaktärerna tar sig till Poor Richard’s Pub för att koppla av efter arbetet. Scenerna på puben ger en extra dimension till karaktärerna och lägger till en annan nivå av komedi till serien. The Office kan man just nu streama på Netflix.

Även om dessa TV-serier varierar mycket i ton och innehåll, delar de alla en gemensam tråd – de använder barer som en samlingsplats för karaktärerna att samla, skratta, gråta, argumentera och dela livets ögonblick. Och det är inte bara i TV-serier vi ser detta, utan i verkligheten också. Barer, pubar och bryggerier är platser där människor kommer samman, oavsett om det är för att se en fotbollsmatch, fira en födelsedag, eller bara njuta av en kall öl efter en lång arbetsdag. Det är dessa gemensamma upplevelser, stora och små, som gör dessa platser så speciella. Och det är anledningen till att vi fortsätter att se dem framträda i våra favorit-TV-serier.

Lämna en kommentar